Prins Charles ontvangt eremedaille stad Athene

(klik op een afbeelding voor een vergroting)

Prins Charles heeft tijdens een speciale ceremonie de eremedaille van de stad Athene ontvangen. De onderscheiding werd overhandigd door burgemeester Kostas Bakoyannis.

De Britse troonopvolger ontving de hoogste onderscheiding van de Griekse hoofdstad omdat hij ‘een bewezen vriend is van Griekenland en het hellenisme, en vooral een vriend van Athene, zijn geschiedenis en zijn beschaving’, zei Bakoyannis. In reactie daarop zei de prins van dat hij de medaille met trots zou dragen als herinnering aan zijn banden met Griekenland.

De burgemeester benadrukte de belangrijke bijdrage van Groot-Brittannië aan de bevrijding van Griekenland en noemde voorbeelden van Britse steun na het uitbreken van de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog in 1821. Bakoyannis voegde eraan toe dat Griekenland de Britten eert die met hen vochten en samen met hen stierven.

Prins Charles was met zijn echtgenote Camilla in Griekenland voor een tweedaags bezoek rond de herdenking van het begin van de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog, dit jaar 200 jaar geleden. Tijdens het officiële diner sprak Prins van Wales over de band tussen Groot-Brittannië en Griekenland. Ook reciteerde de prins een vers van het volkslied in het Grieks.

In 2018 waren Prins van Wales en de hertogin van Cornwall de eerste leden van het Britse koningshuis die een officieel bezoek brachten aan Griekenland. Charles heeft wel vaak privébezoeken gebracht aan Griekenland. Zijn vader, prins Philip, werd in 1921 geboren op Corfu als zoon van prins Andreas van Griekenland en prinses Alice van Battenberg. Constantijn II, de laatste Griekse koning, is de neef van de Britse troonopvolger.

1 Responses to Prins Charles ontvangt eremedaille stad Athene

  1. […] Prins Charles ontvangt eremedaille stad Athene […]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.