Regio Kozani in lockdown

De Griekse gezondheidsautoriteiten en de dienst voor Burgerbescherming hebben de regionale eenheid Kozani in het west-Macedonië in lockdown geplaatst. Het is de eerste keer dat het land een hele regionale eenheid op slot doet.

De maatregel is genomen om verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. In de regio zijn meer dan 220 actieve coronagevallen. Deze personen en 554 van hun nauwe contacten zitten in quarantaine. Ook zijn er nog tientallen kleinere clusters in het gebied. De dienst voor Burgerbescherming zei dat de regio zich op het ‘verhoogde dreigingsniveau’ (level 4) bevindt.

De regio Kozani gaat morgenochtend om 06.00 uur op slot. De maatregelen duren tot 29 oktober.

Tijdens de lockdown is het verplicht om overal mondkapjes te dragen, zijn openbare en privébijeenkomsten niet toegestaan en is het verboden om buiten de regio te reizen.

Ook moeten winkels, sportscholen, rechtbanken, restaurants, bioscopen, muziekfestivals, musea en archeologische vindplaatsen dicht. De scholen blijven open, maar leerlingen en leraren moeten mondkapjes dragen. Universiteiten schaklen over op online lessen.

453 nieuwe besmettingen, 13 sterfgevallen

Sinds gisteren zijn er in Griekenland 453 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld, waarvan er 27 werden ontdekt na controles aan de grens en er 63 verband houden met bekende uitbraken. Dat meldt de Nationale Organisatie voor Volksgezondheid (EODY) in de dagelijkse update. Het aantal coronagevallen is gestegen naar 23.947.

Er zijn 13 personen overleden aan de gevolgen van het virus. Het aantal sterfgevallen is nu 482. Er worden 82 patiënten beademd op de intensive care, 252 mensen zijn ontslagen van de IC.

Zowel het aantal nieuwe coronabesmettingen als het aantal nieuwe coronadoden zijn een evenaring van de dagrecords.


2 Responses to Regio Kozani in lockdown

  1. […] de gemiddelde leeftijd van de geïnfecteerde personen is 37 jaar. Kastoria wordt de tweede stad – na Kozani – die het label ‘niveau 4′ (ofwel code rood) krijgt op de corona-risicokaart. Volgens […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: