Weer nieuw dagrecord, lockdown in Kastoria

Sinds gisteren zijn er in Griekenland 865 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dit is een nieuw dagrecord. Dat meldt de Nationale Organisatie voor Volksgezondheid (EODY) in de dagelijkse update. Het aantal coronagevallen is gestegen naar 27.334.

Van de nieuwe gevallen werden er 44 ontdekt na controles aan de grens en houden er 82 verband met bekende uitbraken.

Er zijn ook 6 personen overleden aan de gevolgen van het virus. Het aantal sterfgevallen is nu 534. Er worden 86 patiënten beademd op de intensive care, 265 mensen zijn ontslagen van de IC. Tot dusver zijn er 1.588.713 klinische tests uitgevoerd.

Regio Kastoria in lockdown

Vanwege een sterke stijging in het aantal coronabesmettingen gaat Kastoria, in het noorden van Griekenland, op slot. De lockdown gaat in op 23 oktober om 06.00 uur. Dat heeft viceminister van Burgerbescherming Nikos Hardalias vandaag aangekondigd op een ingelaste persconferentie.

Dit betekent dat burgers overal mondkapjes moeten dragen, openbare en privébijeenkomsten worden verboden, net als reizen buiten de regio. Winkels, sportscholen, rechtbanken, restaurants, bioscopen, musea en archeologische vindplaatsen moeten sluiten.

In Kastoria zijn 113 coronagevallen geregistreerd, de gemiddelde leeftijd van de geïnfecteerde personen is 37 jaar. Kastoria wordt de tweede stad – na Kozani – die het label ‘niveau 4′ (ofwel code rood) krijgt op de corona-risicokaart. Volgens Hardalias is de situatie daar kritiek en moet dat onmiddellijk worden aangepakt.


3 Responses to Weer nieuw dagrecord, lockdown in Kastoria

  1. Darling Doormat schreef:

    Het einde is nog niet in zicht…

  2. tandjoeng1 schreef:

    Met de boot naar Griekenland, vanuit Italië waar iedereen op straat een mondkapje draagt. Speciale formulieren invullen en gedragregels worden opgelegd. Op de boot houden de meeste mensen zich daaraan, maar een groep asociale chauffeurs laten openlijk blijken lak te hebben aan de regels. Dat wordt waargenomen en niemand zegt daar wat van. Dienstdoende scheepsofficieren vinden dat zij geen politieagent zijn en zich niet verantwoordelijk achten voor de overige passagiers. Maar dit gedrag is overal waarneembaar. Dus geen enkele lockdown heeft enige zin.

  3. […] Weer nieuw dagrecord, lockdown in Kastoria […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: