Componist Nikos Ignatiadis (73) overleden

De Griekse componist, tekstschrijver en pianist Nikos Ignatiadis is vandaag op 73-jarige leeftijd overleden. Het nieuws van zijn overlijden werd bekend gemaakt door de beheerder van zijn Facebook-pagina.

Nikos Ignatiadis werd geboren in Athene op 5 maart 1946 en studeerde theorie en piano aan het conservatorium van Athene en in Wenen. In 1967 richtte hij zijn eigen orkest op, waarmee hij diverse televisieshows verzorgde. Ignatiadis was componist en dirigent van het Thessaloniki Light Song Festival en ook pianist en orkestleider in het tv-programma ‘Muziekvariaties’ (Μουσικές Παραλλαγές).

In 1987 verhuisde Ignatiadis naar Nederland, waar hij enkele solo-albums uitbracht met dirigent Harry van Hoof en producer Will Hoebee. Ignatiadis werkte in de jaren tachtig ook samen met Ria Valk, voor wie hij een aantal nummers componeerde. In 2004 keerde hij vanwege persoonlijke problemen terug naar Griekenland.

Ignatiadis werkte samen met diverse internationale topartiesten zoals Nana Muskouri, Julio Inglesias, Charles Aznavour, Demis Roussos, Engelbert Humperdinck en Albano & Romina Power. In Griekenland schreef hij onder anderen nummers voor Giannis Parios, Filippos Nikolaou, Bessy Argyrakis, Eleni Dimou, Marinella en Litsa Diamanti.

‘Waarom Fluister Ik Je Naam Nog?’, waarmee Benny Neyman in 1985 een nummer 1-hit scoorde, was ook een compositie van zijn hand.

2 Responses to Componist Nikos Ignatiadis (73) overleden

  1. […] Componist Nikos Ignatiadis (73) overleden […]

  2. […] Componist Nikos Ignatiadis (73) […]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.