Peuter komt om bij aanvaring migrantenboot

Bij een aanvaring tussen een patrouilleboot van de Griekse kustwacht en een rubberboot met migranten is een 3-jarig jongetje omgekomen. Een 26-jarige man wordt nog vermist. Negen mensen raakten gewond, waaronder een zwangere vrouw.

Het incident gebeurde vanmorgen rond 04.45 uur ten oosten van het eiland Kos. De boot met 34 vluchtelingen en migranten had volgens de kustwacht geen lichten aan en werd geramd door de patrouilleboot. De migrantenboot kapseisde en alle opvarenden, die geen reddingsvesten droegen, belandden in het water.

Een schip van Frontex, het EU-agentschap voor grensbewaking, redde 31 mensen uit zee. Later op de ochtend werd het lichaam van de 3-jarige jongen gevonden. Naar de vermiste man wordt nog gezocht. De gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Kos. Twee van hen zijn er ernstig aan toe, zei de woordvoerder van de Griekse kustwacht tegen ANT1 TV.

Het aantal vluchtelingen en migranten dat Griekenland bereikt, is de afgelopen maanden weer gestegen. Dagelijks komen er honderden mensen aan, die vanuit buurland Turkije de oversteek maken. Op de Griekse eilanden zijn op dit moment meer dan 26.000 migranten. Dat is een record sinds in 2016 het akkoord tussen Turkije en de Europese Unie werd ondertekend over de vluchtelingenstromen.

3 Responses to Peuter komt om bij aanvaring migrantenboot

  1. Martijn schreef:

    Bedankt EU, bedankt VN, jullie lakse narigheid komt op Griekse grond terecht. De Grieken tonen een medemenselijke barmhartigheid die EU en VN ontbeert.
    Martijn.

  2. […] komen er honderden mensen aan, die vanuit buurland Turkije de oversteek maken. Begin deze week overleed een 3-jarig jongetje nadat een patrouilleboot van de Griekse kustwacht ten oosten van Kos in aanvaring kwam met een […]

  3. […] Peuter komt om bij aanvaring migrantenboot […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: