Handgranaat gegooid naar Russisch consulaat in Athene

Twee mensen op een motor hebben vanmorgen om 03.20 uur een handgranaat gegooid naar een politiepost bij het Russische consulaat in Chalandri, in het noorden van Athene.

De granaat zou lichte schade hebben veroorzaakt aan de politiepost, waar op dat moment niemand aanwezig was. Of het explosief ook is afgegaan, is niet duidelijk. De politie heeft het gebied afgezet en de antiterreureenheid doet onderzoek. Later werd in de wijk Exarchia een gedeeltelijk uitgebrande motor gevonden. Mogelijk is die gebruikt door de daders.

De politie vermoedt dat de linkse militante Popular Fighters Group (OLA) verantwoordelijk is voor de aanslag. De groepering, die sinds 2013 actief is, zat ook achter de bomaanslag op het gebouw van tv-zender Skai en dagblad Kathimerini in januari van dit jaar. De autoriteiten houden ook rekening met de mogelijkheid dat een andere groepering achter de aanval op het Russische consulaat zit.

Anarchistische splintergroeperingen hebben het in Griekenland regelmatig voorzien op banken, politiebureaus, politici, zakenmensen en journalisten; symbolen van rijkdom en autoriteit.

One Response to Handgranaat gegooid naar Russisch consulaat in Athene

  1. […] Handgranaat gegooid naar Russisch consulaat in Athene […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: