Linkse terreurgroep eist bomaanslag SKAI op

In een verklaring op de website Indymedia heeft de Popular Fighters Group (OLA) de verantwoordelijkheid opgeëist voor de bomexplosie bij het kantoor waar de tv-zender Skai en dagblad Kathimerini zijn gehuisvest.

De extreem-linkse terreurgroep beschuldigt de Griekse media ervan dat ze zich verbinden aan een systematische poging om ‘een kapitalistische agenda in het land te promoten’. Verder beweert OLA dat Griekse media proberen ‘een politiek en economisch systeem te behouden dat rot is’.

In de verklaring (die begint met een tekst van de dichter en linkse activist Yiannis Ritsos) zegt de groepering ook dat de bom zodanig geplaatst is dat er een minimaal risico zou zijn op slachtoffers. De aanslag was bedoeld als ‘sociaal tegengeweld’ omdat de media proberen een ‘xenofoob, extreemrechts en neoliberaal verhaal weer te geven’.

Op 17 december ontplofte rond half drie ’s nachts een zware bom bij het gebouw van tv-zender Skai, waar ook het dagblad Kathimerini is gevestigd. De explosie veroorzaakte grote schade aan de glazen pui en zes etages van het gebouw, maar er raakte niemand gewond. De aanslag werd door verschillende politici een ‘laffe aanslag op de democratie’ genoemd.

De politie ging er al snel na de aanslag vanuit dat de Popular Fighters Group, achter de aanslag zit. De groepering, die sinds 2013 actief is, pleegde eerder vergelijkbare aanslagen in Athene.

4 Responses to Linkse terreurgroep eist bomaanslag SKAI op

  1. […] Macedonië in een mogelijke nieuwe naam voor het buurland. Tegenstanders van het akkoord hebben op 20 januari nieuwe protesten gepland in Athene en […]

  2. […] Linkse terreurgroep eist bomaanslag SKAI op […]

  3. […] Macedonië in een mogelijke nieuwe naam voor het buurland. Tegenstanders van het akkoord hebben op 20 januari nieuwe protesten gepland in Athene en […]

  4. […] Group (OLA) verantwoordelijk is voor de aanslag. De groepering, die sinds 2013 actief is, zat ook achter de bomaanslag op het gebouw van tv-zender Skai en dagblad Kathimerini in januari van dit jaar. De autoriteiten houden ook rekening met de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: