Zware straffen voor vier Griekse voetbalclubs

PAOK Saloniki, AEK Athene, Olympiakos en Panathinaikos hebben van de Griekse voetbalbond zware straffen gekregen voor ongeregeldheden op en rond het voetbalveld.

PAOK en AEK werden bestraft vanwege de rellen die uitbraken bij de bekerfinale op 6 mei.
De rellen ontstonden toen de twee supportersgroepen – die gescheiden hadden moeten worden – elkaar ontmoetten op een loopbrug buiten het stadion. Ook op de tribunes was het onrustig, daar raakten de voetbalsupporters slaags met de politie.

De voetbalbond gaf PAOK zes punten in mindering, waardoor de club in het definitieve eindklassement van de competitie zakt van plaats twee naar plaats drie. Hierdoor spelen ze volgend jaar voorrondes van de Europa League in plaats van voorrondes van de Champions League (Panathinaikos stijgt naar de tweede plaats). Ook moet PAOK zeven thuisduels zonder publiek spelen en een boete van 282.500 euro betalen. AEK kwam er iets beter vanaf met een boete van 170.000 euro en drie duels zonder publiek.

Ook Panathinaikos kreeg een forse straf van de Griekse voetbalbond. De club uit Athene werd bestraft voor het incident met een bierblikje in het play off-duel met PAOK Saloniki op 17 mei. Panathinaikos stond met 1-0 voor toen het duel ontspoorde na een opstootje tussen spelers van beide ploegn. In het tumult dat ontstond gooide iemand vanaf de tribune een bierblikje tegen het hoofd van PAOK-coach Vladimir Ivic. Hij moest naar het ziekenhuis en het duel werd gestaakt.

De wedstrijd is omgezet in een reglementaire 3-0 nederlaag, Panathinaikos krijgt drie punten aftrek en moet het komende seizoen met -2 punten beginnen. Ook moet de club 41.500 euro boete betalen en twee thuiswedstrijden zonder publiek spelen.

Landskampioen Olympiakos Piraeus moet de eerste drie thuiswedstrijden van het seizoen 2017/2018 zonder publiek spelen vanwege ongeregeldheden in de spelerstunnel tijdens de competitiewedstrijd tegen Platanias op 1 april.

De ploegen mogen nog in beroep gaan tegen de opgelegde sancties. Het voetbal in Griekenland wordt al jaren geteisterd door rellen en supportersgeweld.

Advertenties

One Response to Zware straffen voor vier Griekse voetbalclubs

  1. […] Zware straffen voor vier Griekse voetbalclubs […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: