Vervolg Mamma Mia! in de maak

Tien jaar na het succes van de eerste film, komt er een vervolg op de romantische komedie Mamma Mia! Dat heeft filmproducent Universal aangekondigd.

De film krijgt de titel Mamma Mia: here we go again! en speelt zich opnieuw af op het fictieve Griekse eiland Kalokairi. Waarschijnlijk zijn hoofdrolspelers Meryl Streep, Colin Firth en Pierce Brosnan uit het eerste deel ook weer van de partij. ABBA-leden Benny Andersson en Björn Ulvaeus zorgen voor de muziek.

De film Mamma Mia! werd opgenomen op de Sporaden-eilanden Skiathos en Skopelos en in Damouchari op het schiereiland Pilion. De eilanden werden erg populair bij trouwlustige stelletjes, die locaties uit de film als decor voor hun huwelijk wilden. Vooral het Agios Ioannis-kerkje op Skopelos – waar de bruiloft in de film plaatsvindt – was in trek.

Mamma Mia: here we go again! gaat op 20 juli 2018 in première. Waar en wanneer er in Griekenland wordt gefilmd is nog niet bekend.

 

Update 20 juni: De sequel van Mamma Mia! zal niet worden opgenomen in Griekenland, maar op het Kroatische eiland Vis in de Adriatische Zee. De producent zou daarvoor hebben gekozen vanwege belastingvoordelen en financiële prikkels en het feit dat Griekenland nog steeds niet beschikt over een Film Commissie.

Advertenties

3 Responses to Vervolg Mamma Mia! in de maak

  1. […] konden bijvoorbeeld rekenen op veel meer toeristen vanwege de film Mamma Mia! (waar volgend jaar een vervolg op verschijnt). Kefalonia profiteerde van de film Captain Corelli’s Mandolin en Zakynthos was in trek bij […]

  2. […] sequel van Mamma Mia! wordt niet opgenomen in Griekenland, maar op het Kroatische eiland Vis. De reden: […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: