Corfu populair door tv-serie The Durrells

Griekenland is in trek als decor voor internationale films en tv-series en dat is goed nieuws voor het toerisme. Veel buitenlandse bezoekers willen de filmlocaties namelijk eens met eigen ogen zien.

Skopelos en Skiathos konden bijvoorbeeld rekenen op veel meer toeristen vanwege de film Mamma Mia! (waar volgend jaar een vervolg op verschijnt). Kefalonia profiteerde van de film Captain Corelli’s Mandolin en Zakynthos was in trek bij Zuid-Koreanen vanwege de tv-serie  Descendants of the sun die deels werd opgenomen op het eiland.

Ook Corfu pikt een graantje mee van een populaire serie die zich afspeelt op het eiland. De Britse serie The Durrells werd opgenomen in het dorp Danilia, dat ook figureerde in de James Bond-film For your eyes only. Het dorp werd in 1953 bijna geheel verwoest door een aardbeving, maar de rijke Corfioot Bouas bouwde Danilia weer op in de traditionele bouwstijl en maakte er een soort openluchtmuseum van.

De Britse dramady-serie The Durrells gaat over de jonge weduwe Louise Durrell die in 1935 het roer omgooit en besluit met haar vier rebelse kinderen het Engelse Bournemouth te verruilen voor Corfu. Ze proberen zich zo goed mogelijk aan te passen aan het leven op het Griekse eiland, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Ze komen in onverwachte situaties terecht en maken nieuwe vrienden en vijanden.

De zesdelige serie is gebaseerd op het semi-autobiografische boek ‘My Family and Other Animals’ van de bekende Britse natuuronderzoeker, schrijver en tv-presentator Gerald Durrell. Simon Nye bewerkte het boek tot een scenario.

Seizoen 1 van The Durrells wordt vanaf vrijdag 9 juni (met Nederlandse ondertitels) herhaald op BBC First.  Het tweede seizoen wordt momenteel uitgezonden in Engeland en een derde seizoen is in de maak.

14 Responses to Corfu populair door tv-serie The Durrells

 1. Rob Alberts schreef:

  TV kijk ik al lang niet meer.
  Maar Corfu bezocht ik een zomer iets langer geleden.

  Mooi eiland!

  Zonnige groet,

 2. Karel schreef:

  Danilia in géén bergdorp, maar ligt in licht heuvelig gebied.
  Het herbouwde Danilia was/is een soort openlucht museum en is al jaren niet meer toegankelijk voor toeristen. Bij de ingang stond een staat een bord met de mededeling dat het weer geopend zal worden in 2001; na de restauratie.
  Wel wordt het er af en toe voor een bepaalde categorie mensen opengesteld die een exclusieve trouwerij willen, of een besloten feest willen geven.

 3. Karel schreef:

  Sorry voor de typefouten; maar ik kan die achteraf niet corrigeren 😦

 4. […] Corfu populair door tv-serie The Durrells […]

 5. […] Corfu populair door tv-serie The Durrells […]

 6. […] Veel (buitenlandse) bezoekers willen de filmlocaties namelijk eens met eigen ogen zien. Corfu profiteerde van de tv-serie The Durrells en Kefalonia van de film Captain Corelli’s Mandolin. Skopelos en Skiathos konden rekenen op veel […]

 7. […] Corfu populair door tv-serie The Durrells […]

 8. […] Corfu populair door tv-serie The Durrells […]

 9. […] Corfu populair door tv-serie The Durrells […]

 10. […] Corfu populair door tv-serie The Durrells […]

 11. […] Corfu populair door tv-serie The Durrells […]

 12. gea schippers schreef:

  super serie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: