Slechts 10% Griekse werklozen ontvangt uitkering

werkloos_2Negen van de tien werkloze Grieken ontvangen geen werkloosheidsuitkering. Dat blijkt uit een onderzoek van statistiekbureau Elstat en het Instituut voor de Arbeid van de Griekse vakbonden (INE/GSEE).

Volgens hetzelfde onderzoek zit bijna 74 procent van de Griekse werklozen al meer dan een jaar zonder werk. Momenteel zijn er 350.000 gezinnen in Griekenland waar geen kostwinner is.

De werkloosheid in Griekenland bedraagt 23,1 procent, het hoogste percentage van de hele Europese Unie.  In de leeftijdsgroep tot 24 jaar heeft 46,9 procent geen baan. In de afgelopen zes jaar zijn ongeveer 300.000 hoogopgeleide Grieken naar het buitenland vertrokken omdat ze daar betere vooruitzichten hebben.

Wie in Griekenland zijn baan kwijtraakt, heeft maximaal 12 maanden recht op een werkloosheidsuitkering van 360 euro per maand. Daarna zijn mensen veelal aangewezen op steun van de kerk, gemeente of humanitaire organisaties. Bijstandsuitkeringen kent Griekenland niet.

4 Responses to Slechts 10% Griekse werklozen ontvangt uitkering

  1. Rob Alberts schreef:

    Wat een rampspoed!

    Bezorgde groet,

  2. Anita Snippe schreef:

    zolang de overheid geen inkomen heeft wordt het nog erger. De werkenden en gepensioneerden (in totaal ca slechts 6 miljoen mensen) worden volledig uitgeknepen, door de overheid.

  3. […] Slechts 10% Griekse werklozen ontvangt uitkering […]

  4. […] EU-lidstaten is hier de werkloosheid het hoogst, meer dan 20%. Negen van de tien werklozen krijgen geen uitkering en zijn afhankelijk van familie of liefdadigheid. Ook veel mensen die wel werk hebben komen tekort. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: