Drie doden bij crash marinehelikopter

helikopter_bell212Drie bemanningsleden – twee piloten en een technicus – van een Griekse marinehelikopter zijn om het leven gekomen toen hun toestel neerstortte in het oosten van de Egeïsche Zee.

De helikopter van het type Agusta Bell 212 was opgestegen vanaf een marinefregat en voerde een oefenvlucht uit. Om 02.45 uur vannacht stuurde het toestel een laatste signaal uit, waarna de verbinding werd verbroken.

Op een heuvel in het noordoostelijke deel van het eilandje Kinaros (tussen Leros en Amorgos) zijn volgens Griekse media wrakstukken van de helikopter gevonden.

De crash is waarschijnlijk veroorzaakt door een technisch mankement of een fout van de piloot. De slechte weersomstandigheden zouden geen rol hebben gespeeld bij het ongeluk.

Minister van Defensie Panos Kammenos sprak over een  ‘dag van rouw voor het Griekse volk, de natie en de strijdkrachten van het land’.

2 Responses to Drie doden bij crash marinehelikopter

  1. Martijn schreef:

    Triest bericht. Respectvolle reactie van de Minister van Defensie, Panos Kammenos.
    Martijn Wisman.

  2. Noella schreef:

    Er wordt opvallend weinig gesproken over dit triestig ongeval in de Griekse media. De oorzaak zou niet liggen bij een technisch defect of een menselijke fout. Wat dan wel? Neergehaald? Zoals wordt beweerd in de sociale media. Ik hoop dat dit niet waar is.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.