Griekenland opnieuw in recessie

down economieIn het vierde kwartaal van 2015 is de Griekse economie met 0,6 procent gekrompen. Dat blijkt uit cijfers van het Griekse statistiekbureau Elstat.

Het kwartaal ervoor was er al sprake van een krimp van 1,4 procent. Daardoor bevindt Griekenland zich opnieuw in een recessie.Van een recessie is sprake als een economie twee kwartalen op rij krimpt.

Over heel 2015 kromp de Griekse economie met 0,7 procent in vergelijking met 2014. In de zomer kreeg de economie een extra klap te verwerken toen de banken drie weken hun deuren sloten en Grieken nog maar zestig euro per dag konden opnemen.

Ook de dreigende Grexit en moeizaam verlopende onderhandelingen met de internationale geldschieters over een derde steunpakket zetten afgelopen zomer een grote druk op de economie.

Ondanks een korte opleving in 2014 verkeert de Griekse economie al sinds het begin van de financiële crisis in 2008 in zeer zwaar weer.

One Response to Griekenland opnieuw in recessie

  1. […] Songfestival al bekend TV-tip: Greece with Simon Reeve Griekse boeren botsen met politie in Athene Griekenland opnieuw in recessie Drie doden bij crash marinehelikopter Miljoenen illegale sigaretten onderschept Kos houdt […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: