Schäuble: Situatie Griekenland slechter door Tsipras

wolfgang_schaubleDe Duitse minister van Financiën Minister Wolfgang Schäuble heeft stevige kritiek geuit op de Griekse regering.

Volgens Schäuble is de situatie in Griekenland ernstig verslechterd sinds de linkse regering van Alexis Tsipras aan de macht is gekomen.

“Deze regering heeft nog niets gedaan sinds haar aanstelling. Ze is alleen maar teruggekomen op eerdere afspraken”, zei Schäuble in het Duitse parlement.

Hij liet ook weten niet te willen praten met de Grieken voor er duidelijkheid is over het referendum. “We weten niet of er een referendum komt. Of ze voor of tegen zijn. Je kan niet van ons verwachten dat we in deze situatie met de Grieken gaan praten”, aldus Schäuble.

Premier Tsipras zei in een toespraak op de Griekse televisie dat hij vasthoudt aan het voornemen om een referendum te houden over het financiële reddingsplan dat de schuldeisers hebben neergelegd. Hij adviseert de bevolking om tegen de voorstellen te stemmen.

Een nee-stem op 5 juli is volgens Tispras een belangrijke stap op weg naar een betere deal en zal niet leiden tot een scheuring met de rest van Europa, stelde hij.

“Na het referendum, zit de Griekse regering weer aan de onderhandelingstafel met betere voorwaarden voor het Griekse volk”, schreef Tsipras op Twitter. “Een oordeel van het volk is veel sterker dan de wil van een regering.”

De premier maakte verder de mensen die zeggen dat hij een verborgen agenda heeft en Griekenland uit de EU wil leiden uit voor ‘leugenaars’. Tsipras heeft laten doorschemeren dat hij opstapt als de Griekse bevolking ‘ja’ zegt bij het referendum.

4 Responses to Schäuble: Situatie Griekenland slechter door Tsipras

 1. efteetip schreef:

  Voor de Dinosaurus is er nooit wat “goeds” gedaan. “Goed” wordt in zijn woordenboek uigelegd, alleen het synoniem “Austerity” vind je onder “goed”.
  Tsipras zal het zich niet aan trekken. Het Griekse Volk weet wel beter, of het nu wel of niet voor de flappentap kiest. Keep cool.

 2. efteetip schreef:

  Voor de Dinosaurus is er in Griekenland nooit wat “goeds” gedaan. “Goed” wordt in zijn woordenboek niet uitgelegd, alleen het synoniem “Austerity” vind je onder “goed”.

  Tsipras zal het zich niet aan trekken. Het Griekse Volk weet wel beter, of het nu wel of niet voor de flappentap kiest. Keep cool.

 3. afke toren schreef:

  This man should go on a long holiday to in the middle of nowhere…
  His time is over…what a basterd and what a narrow minded stupid person..

 4. […] Schäuble: Situatie Griekenland slechter door Tsipras […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: