Britse crowdfunding voor Griekenland is succes

crowdfunding_2Als iedere inwoner van de Europese Unie iets meer dan drie euro doneert, dan is Griekenland zo geholpen. Met die gedachte is de 29-jarige Brit Thom Feeney een crowdfundingsactie gestart.

Na een dag haalde hij met het Greek Bailout Fund al bijna een half miljoen euro op. Het doel is om binnen een week 1,6 miljard bij elkaar te hebben. Dat is precies het bedrag dat Athene aan het IMF moet betalen.

Het geld dat Feeney ophaalt gaat niet naar de Griekse overheid, maar wordt geïnvesteerd in de Griekse economie. Deze Griekse investering is wel veilig, schrijft Feeney op zijn crowdfundingpagina.

In ruil voor het geïnvesteerde bedrag krijg je Griekse producten. Bij drie euro ontvang je een ansichtkaartje met een foto van premier Alexis Tsipras. De kaarten worden gedrukt en gepost in Griekenland.

Een donatie van zes euro levert een Griekse salade met feta en olijven op. Voor een tientje ontvang je een fles ouzo, voor 25 euro een fles Griekse wijn. Voor 160 euro krijg je een Grieks voedselpakket. Heel gulle gevers mogen een weekje geheel verzorgd naar Athene. Maar daar staat wel een donatie van 5000 euro tegenover.

De actie van Feeney kent een bliksemstart.  Indiegogo, de crowdfundingsite waar de campagne van Feeney wordt gehost, was gisteren zelfs tijdelijk onbereikbaar door de vele reacties. De pagina werd tuinduizenden keren gedeeld via Facebook en Twitter.

Zijn actie is geen grap, benadrukt de Brit.”We kunnen de Grieken helpen door prachtige Griekse producten als feta, olijven en wijn te kopen. Handel helpt Griekenland en de Grieken uit deze situatie.”

Mocht het streefbedrag van 1,6 miljard binnen een week niet zijn gehaald, dan stort Feeney al het geld terug.

3 Responses to Britse crowdfunding voor Griekenland is succes

  1. […] Britse crowdfunding voor Griekenland is succes […]

  2. […] Het Greek Bailout Fund haalde de doelstelling (1,6 miljard euro ophalen binnen een week) niet. Maar dat wil niet zeggen dat de actie geen succes was. In acht dagen tijd doneerden 108.654 mensen 1.930.577 euro. Zij hebben allemaal hun geld teruggekregen. […]

  3. […] poging om een inzamelingsactie voor Griekenland op poten te zetten. Zijn eerste poging – het Greek Bailout Fund – haalde de doelstelling niet en alle donateurs kregen volgens de regels van het […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: