Griekse tanker gebombardeerd in Libische haven

tanker_libiaHet Libische regeringsleger heeft gisteren een luchtaanval uitgevoerd op een Griekse olietanker in de Libische havenstad Derna.

De Griekse regering noemde de aanval ‘laf en niet-uitgelokt’ en eist een onderzoek en vervolging van de verantwoordelijken.

Bij de aanval kwamen een Grieks en een Roemeens bemanningslid om het leven. Twee Filipijnse bemanningsleden raakten gewond. Volgens de Griekse eigenaar van de Araevo, die onder Liberiaanse vlag vaart, raakte het schip niet zwaar beschadigd en is er geen olie in zee gelekt.

De tanker vervoerde 12.600 ton ruwe olie die was bestemd voor de energiecentrale van Derna. De olie kwam uit een andere Libische haven, Brega, 400 kilometer ten zuidwesten van Derna. De tanker had volgens het Libische leger geen toestemming om de haven in te varen en reageerde niet op het herhaalde verzoek om mee te werken aan het inspecteren van de lading.

Libië vreesde dat de Griekse reder islamitische strijders aan land wilde brengen. Derna ligt in het noordoosten van Libië. De plaats is in handen van jihadisten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: