Griekenland op rand faillissement

Griekenland nadert een faillissement. Zonder nieuwe hulpleningen komt de bodem van de schatkist snel in zicht.  “De reserves zijn bijna op”, zei de Griekse onderminister van Financiën, Christos Staikouras, op de Griekse televisie.

“Het is moeilijk te zeggen wanneer het precies zover is. Maar we staan op de rand van een faillissement”, aldus Staikouras. “We hebben de beloofde hulpleningen niet gekregen en moeten op 20 augustus leningen aan de Europese Centrale Bank terugbetalen.”

Zonder nieuwe leningen kan Griekenland binnenkort niet meer aan al zijn verplichtingen voldoen. Een besluit van de toezichthouders van het IMF, de EU en de ECB over nieuwe hulpleningen wordt echter niet voor september verwacht.

2 Responses to Griekenland op rand faillissement

  1. […] toestemming daarvoor krijgt het land waarschijnlijk pas in september. Zonder nieuwe noodleningen dreigt een Grieks faillissement. Share this:TwitterFacebookE-mailPrintStumbleUponLinkedInRedditDiggTumblrPinterestVind ik […]

  2. […] nieuwe leningen kan Griekenland binnenkort niet meer aan al zijn verplichtingen voldoen en dreigt  een faillissement. “De reserves zijn bijna op”, zei de Griekse onderminister van Financiën vorige week. […]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.