Willem-Alexander en Máxima kopen Griekse villa

Kroonprins Willem-Alexander en Máxima hebben een villa in Griekenland gekocht. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) laten weten.

Het prinselijk paar kocht het huis in Kranidi voor 4,5 miljoen euro van de Duitse reclamefotograaf Manfred Rieker, vertelde een lokale makelaar aan de Volkskrant. De koop zou aan het begin van dit jaar zijn rondgekomen.

Het complex bestaat uit drie woningen, heeft een zwembad, privéhaven en privéstrand en beslaat vierduizend vierkante meter grond in de buurt van Doroufi, ten westen van Kranidi op de Peloponnesos. Een jaar geleden moest er nog 6,5 miljoen voor worden neergeteld.

Behalve enkele rijke Grieken – waaronder leden van de scheepsmagnatenfamilies Niarchos en Mavroleon – hebben ook acteur Sean Connery en de Russische president Vladimir Poetin vakantiehuizen in de buurt.

Willem-Alexander en Máxima leerden de regio kennen toen ze in augustus 2010 te gast waren op de bruiloft van de Griekse prins Nikolaos op het nabijgelegen eiland Spetses.

14 Responses to Willem-Alexander en Máxima kopen Griekse villa

 1. Marga Schaapman schreef:

  Helemaal te gek toch!
  Prachtig dat ons Nederlandse Alexander en Maxima hier een huis hebben gekocht! Zie je wel Griekenland heeft het wel hoor helemaal!

  • Sara schreef:

   Marga Schaap, je bent even echte zielepiet. Niemand zit te wachten op jouw bezellige mening terwijl half Nederland in crises leeft. Think before writing down this kinda stuff, happy camper

 2. Petra schreef:

  Dit is heel goed nieuws en mooie reclame!

 3. Karen de Vries schreef:

  Het is een prachtige villa in het zuiden van Argolida, waar de koninklijke familie in privé vakantie kan vieren.

  Radio-interview van vandaag vanaf de plek waar het huis staat.
  http://nos.nl/koningshuis/audio/362951-schaapsherder-deze-villa-hebben-ze-gekocht.html

 4. Will. Lankhorst schreef:

  Ik vind het hartstikke leuk want dan ik samen met Alexander een heerlijke frappè drinken op een fantastisch terras.
  Ik weet er wel een paar die in aanmerking komen.

  • Marga Schaapman schreef:

   Ja will ik weet dat ook prima! Oranje boven!

   • Will. Lankhorst schreef:

    Hé die Marga, zo kunnen we ook met elkaar ,,kletsen.”

    Ik denk dat ik wel weet welk terras je bedoelt: je hoeft zeker maar enkele stappen te doen.

    Tot gauw en de groetjes (en ook aan Giorgos)

    Will.

 5. […] april werd bekend dat prins Willem-Alexander en prinses Máxima een vakantiehuis in Griekenland hebben gekocht. Na de zomer wordt begonnen met de verbouwing van de villa in Kranidi en volgend jaar zullen de […]

 6. […] en koningin Máxima bezitten een vakantiehuis in Griekenland. Vorig jaar kocht het paar een riante villa in de buurt van Kranidi, op de […]

 7. […] via een Grieks ministerieel besluit alle geldende wetten zijn omzeild. Willem-Alexander en Maxima kochten de villa in Kranidi in het voorjaar van […]

 8. […] en Maxima kochten de villa bij Kranidi in april 2012 voor 4,5 miljoen […]

 9. martin schreef:

  Schandalig veel geld voor een vakantie huis! Strand privatiseren wat tegen de Griekse wet is…. Het kan toch wel een klein beetje minder! Een beetje bescheidenheid zou gepast zijn.
  Zeker in deze tijd! Het is ons belasting geld! Als dit huisje straks klaar is heeft het meer dan 10 miljoen euro gekost! En het is een vakantie huis! Het wordt hoog tijd dat er iets veranderd tav het koningshuis. Deze bedragen zijn niet normaal. Als Nederlander schaam ik me voor de arogantie van het koningshuis. Dus om te beginnen, Met z’n alle naar het huis en plat dat hek. (ons geld, ons hek)

 10. […] het koninklijke paar geen onbekende bestemming. Willem-Alexander en Maxima kochten in april 2012 een vakantiehuis bij Kranidi, op de Peloponnesos. Ze leerden de regio kennen toen ze in augustus 2010 te gast waren op de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: