Lichte bom ontploft bij woning Grieks parlementslid

Bij het appartement van parlementslid Mimis Androulakis (PASOK) in Athene is vanmiddag een kleine bom ontploft. Het explosief veroorzaakte slechts lichte schade en niemand raakte gewond. De verantwoordelijkheid voor de aanslag  is nog door niemand opgeëist.

De nieuwe socialistische regering van Griekenland heeft aangekondigd op te treden tegen linksradicale en anarchistische groeperingen die zich verzetten tegen het sociaal-economisch beleid en het afgelopen jaar geregeld politie en politici hebben belaagd . Het geweld nam toe nadat de politie vorig jaar december in Athene een tiener doodschoot

Vorige maand richtte een bom schade aan bij de woning van een parlementslid van de conservatieve partij  Nea Dimokratia die voor de verkiezingen aan de macht was. De verantwoordelijkheid werd toen opgeëist door een groep die zich de ’Samenzwerende Kernen van Vuur’ noemt. Op 27 oktober raakten ook zes politieagenten gewond toen hun bureau in een buitenwijk van Athene werd beschoten vanaf een motorfiets.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: