Oude Boeing van Olympic Airways blikvanger in Glyfada

Een vintage vliegtuig van de voormalige Griekse nationale luchtvaartmaatschappij Olympic Airways is nu te zien in Glyfada. De Boeing B727/284 Mount Olympus krijgt een tweede leven als toeristische attractie op de voormalige luchthaven van Elliniko.

Het vliegtuig maakte in het verleden deel uit van de vloot van luchtvaartmaatschappij Olympic Airways, die werd opgericht door scheepsmagnaat Aristotelis Onassis. Het was een van de zes vliegtuigen die Onassis eind jaren zestig kocht, tijdens de hoogtijdagen van de luchtvaartmaatschappij.

“Dit imposante vliegtuig zal als toeristische attractie het vliegerfgoed van ons land onder de aandacht brengen en een herkenningspunt voor de gemeente zijn. Het is een levend monument van de geschiedenis van de Griekse luchtvaart”, zei minister van Infrastructuur en Transport Christos Staikouras bij de opening.

De minister wees op het historische belang van de luchtvaart en het vliegverkeer voor de groei van de Griekse economie en de toeristische sector. Volgens Staikouras was het een van de eerste sectoren die na de Tweede Wereldoorlog buitenlandse investeringen aantrok.

Olympic Airways werd in 1957 opgericht door Onassis en was de nationale luchtvaartmaatschappij van Griekenland. Het was bekend om de eersteklas service en het iconische logo met zes ringen. In 2009 stopte het bedrijf en werd het opgevolgd door Olympic Air, nu een dochteronderneming van Aegean Airlines.

1 Responses to Oude Boeing van Olympic Airways blikvanger in Glyfada

  1. […] Vintage Boeing van Olympic Airways blikvanger in Glyfada […]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.