Politie maakte waslijst aan fouten bij moord op Griva

Volgens het interne onderzoek van de Griekse politie is er een waslijst aan fouten gemaakt door agenten die dienst hadden toen Kyriaki Griva buiten hun bureau werd doodgestoken.

Dat meldt de krant Kathimerini, die al inzage heeft gehad in het rapport. De conclusies van het onderzoek zullen binnenkort voorgelegd worden aan de leiding van de Griekse politie. De zes agenten van het Atheense districtspolitiebureau Agioi Anargyroi waren in afwachting van het onderzoek al op non-actief gesteld.

Volgens Kathimerini gaat het om een lijst aan fouten en gevallen van nalatigheid. Zo bleek er weldegelijk een auto beschikbaar om Griva veilig naar huis te brengen, in tegenstelling tot wat de dienstdoende agent zei. Ook wordt enkele agenten verweten dat ze onvoldoende instructies hebben gegeven of hun meerderen niet hebben geïnformeerd.

Doodgestoken door ex-partner

De 28-jarige Kyriaki Griva werd op 1 april door haar ex-partner doodgestoken, kort nadat ze het politiebureau in Agioi Anargyroi in het noorden van Athene had verlaten. Ze was naar de politie gegaan om de man aan te geven wegens stalking en had daarna om een politie-escorte naar huis gevraagd.

De dienstdoende agent adviseerde Griva het noodnummer van de politie te bellen. Uit het vrijgegeven telefoongesprek blijkt dat de politie weigerde haar naar huis te begeleiden. “Mevrouw, politieauto’s zijn geen taxi’s”, klonk het. Direct daarna is er geschreeuw te horen als Griva door haar ex wordt doodgestoken.

De moord maakte veel los in Griekenland. Niet alleen omdat er opnieuw een vrouw slachtoffer werd van (ex-)partnergeweld, maar ook vanwege de rol van de politie.

1 Responses to Politie maakte waslijst aan fouten bij moord op Griva

  1. […] Politie maakte waslijst aan fouten bij moord op Griva […]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.