Historische finaleplek voor Olympiakos

Olympiakos Piraeus heeft zich ten koste van Aston Villa geplaatst voor de finale van de Conference League. Na een 4-2 uitzege in Birmingham, wonnen de Grieken vanavond thuis met 2-0.

Grote man bij de Grieken was Ayoub El Kaabi, die vorige week al een hattrick maakte en nu twee keer scoorde. De aanvaller is met 10 doelpunten ook topscorer in de Conference League.

Na de spectaculaire winst in Engeland had Olympiakos de beste papieren om zich te plaatsen voor de finale en na tien minuten zaten de Grieken al helemaal op rozen. El Kaabi opende de score op aangeven van Quini. Aston Villa deed er alles aan om de 1-1 te maken, maar miste een aantal grote kansen.

Ook na rust slaagden de bezoekers er niet in om doelman Konstantinos Tzolakis te passeren. In de 78e minuut deelde El Kaabi de genadeklap uit. Uit een lange uittrap van Tzolakis scoorde hij de 2-0.

Het is de eerste keer dat de club uit Piraeus in een Europese finale staat. Olympiakos is de tweede Griekse club die een finale speelt na Panathinaikos – dat in 1971 de Europa Cup I-finale verloor van Ajax.

De finale van de Conference League is op 29 mei in de OPAP Arena in Athene. De tegenstander is dan Fiorentina, dat vorig jaar ook in de finale stond en toen verloor van West Ham United.