Huidige inreisbeperkingen verlengd tot 8 maart

De Helleense Burgerluchtvaartautoriteit (HCAA) heeft de huidige beperkingen voor inkomende reizigers op internationale vluchten verlengd tot maandag 8 maart.

Reizigers die met het vliegtuig naar Griekenland reizen, moeten een negatieve PCR-test kunnen tonen die niet ouder is dan 72 uur. Bovendien kunnen zij bij aankomst willekeurig worden getest op het coronavirus (voor reizigers uit het VK is deze test verplicht).

Ook de verplichting om bij aankomst in Griekenland 7 dagen in quarantaine te gaan, wordt verlengd tot 8 maart. Bij een positieve testuitslag geldt een verplichte quarantaine van 14 dagen. De quarantaine kan in hun eigen huis (voor permanente bewoners) of op de plaats van tijdelijk verblijf die is aangegeven op het Passenger Locator Form (PLF)

Andere reisbeperkingen die gelden tot 8 maart:

 • Binnenlandse vluchten blijven alleen toegestaan voor essentiële reizen (tot 1 maart)
 • Vluchten van/naar Turkije zijn niet toegestaan
 • Vluchten van/naar Albanië en Noord-Macedonië alleen zijn toegestaan op de internationale luchthaven van Athene
 • Het inreisverbod voor niet-EU-burgers is ook verlengd. Voor mensen uit Australië, Israël, Nieuw-Zeeland, Rusland, Rwanda, Singapore, Zuid-Korea, Thailand, Verenigde Arabische Emiraten en het Verenigd Koninkrijk geldt deze beperking niet
 • Voor passagiers uit Rusland geldt een inreislimiet van 500 reizigers per week. Ook mogen zij alleen landen op de luchthavens van Athene, Thessaloniki en Heraklion


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier:  Coronavirus in Griekenland. Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt.
5 Responses to Huidige inreisbeperkingen verlengd tot 8 maart

 1. […] Huidige inreisbeperkingen verlengd tot 8 maart […]

 2. Carina hipke schreef:

  Ik neem aan dat dat ook voor reizigers met de ferry geldt. Op 13 maart reizen we naar Griekenland van uit ancona, maar ik zit met de vraag hoe regel je pcr test als je 3 dagen rijdt vanuit Nederland? Hoe doen anderen dat nu?
  Graag wat tips.

  • Natascha schreef:

   De Nederlandse ambassade in Griekenland meldde enige tijd geleden op Facebook dat Nederlanders die vanaf 17 augustus 2020 met de boot vanuit Italië komen, geen PCR-test hoeven te overleggen. Hier geldt dat alleen het PLF moet worden ingevuld (dit geldt voor iedereen die naar Griekenland reist) Maar ik weet niet zeker of dit nu nog steeds geldt.

 3. Roelof en Thea Vriesema schreef:

  Beste Natascha,

  Misschien is het goed om op de -super-nuttige 🙏- COVID-parakalo te zetten dat je, als je in Griekenland verblijft zonder resident te zijn, als je dus geen AMKA hebt, dit formulier kunt invullen om op een lijst te komen van AMKA-lozen die toch gevaccineerd moeten/willen worden: https://emvolio.gov.gr/aitisi

  Met hartelijke groet, Thea Vriesema

  >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: