Centraal-Griekenland opgeschrikt door beving

Athene en Centraal-Griekenland zijn vanmorgen om 06.02 uur lokale tijd opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 4.6 op de Schaal van Richter. Er zijn geen meldingen van schade of slachtoffers.

Volgens het Geodynamische Instituut van Athene lag het epicentrum van de beving in de Golf van Korinthe, voor de kust van Dombraina op een diepte van 5 kilometer. De beving werd gevoeld in Athene, Centraal-Griekenland en de Peloponnesos.

“Het voelde als twee aardbevingen op een rij. Het was behoorlijk sterk. Ik werd er wakker van”, schreef iemand op de website van het Europees-Mediterraan Seismologisch Centrum (EMSC).

Griekenland kent meer seismische activiteit dan de rest van Europa. De helft van alle geregistreerde aardbevingen in Europa vindt hier plaats. Meestal blijven de bevingen zonder grote gevolgen. Uitzondering was een aardbeving in Athene met de kracht van 6.0 op de Schaal van Richter, die in 1999 aan 143 mensen het leven kostte.

Deze zomer kostte een zware aardbeving tussen Kos en Bodrum het leven aan twee mensen toen een muur van een bar instortte. Eerder dit jaar was er ook een zware beving bij Lesbos, daarbij kwam één vrouw om toen haar huis instortte.

1 Responses to Centraal-Griekenland opgeschrikt door beving

  1. […] Centraal-Griekenland opgeschrikt door beving […]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.