ECB blijft streng voor Griekenland

euro syntagmaDe Europese Centrale Bank (ECB) houdt voorlopig vast aan de aangescherpte regels voor Griekse staatsobligaties.

Die kunnen pas weer als onderpand voor leningen bij de ECB worden gebruikt als Griekenland voldoet aan de afspraken die zijn verbonden aan de noodsteun voor het land, zei ECB-president Mario Draghi.

Vorige maand besloot de ECB om Griekse staatsobligaties niet langer als onderpand te accepteren. Tot dat moment werd voor Griekse obligaties een uitzondering gemaakt op de regels, die stellen dat dergelijke risicovolle leningen niet als onderpand mogen gelden.

Een nieuwe uitzondering is volgens Draghi mogelijk als toezichthouders van de ECB, de Europese Commissie en het IMF vinden dat Griekenland weer aan de eisen op het gebied van economische hervormingen en bezuinigingen voldoet.

Draghi benadrukte dat de ECB Griekse banken al zo’n 100 miljard euro (68 procent van het Griekse bruto binnenland product) heeft geleend. “Je zou kunnen zeggen dat de ECB de centrale bank van Griekenland is”, aldus de Italiaan.

One Response to ECB blijft streng voor Griekenland

  1. […] ECB blijft streng voor Griekenland […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: