Jonge monniksrob steelt harten op Samos

samos_zeehondVakantiegangers op het Gaggou-strand op Samos keken vreemd op toen zij ’s morgens op een van de ligbedden een jonge monniksrob zagen zonnebaden.

Het beestje, dat inmiddels de naam Argiro (van het woord argiros dat in het Grieks zilver betekent) heeft gekregen, wordt sinds deze zomer regelmatig gespot op stranden aan de oostkust van het eiland. De zeehond is zeer sociaal en lijkt zich prima te vermaken tussen – en met – de strandgangers.

Volgens deskundigen is het gedrag van de monniksrob zeer opmerkelijk. Argiro lijkt inmiddels uitgegroeid tot de mascotte van Samos.

De Mediterrane monniksrob (Monachus monachus) is het meest bedreigde zeeroofdier ter wereld en heeft de kritieke status. Dat is de laatste categorie voor uitgestorven in het wild. In totaal leven er nog zo’n zeshonderd van deze dieren in het wild.

5 Responses to Jonge monniksrob steelt harten op Samos

  1. Chris De Gruyter schreef:

    Argiro wordt al gespot sinds mei (toen nog zeer jong) op de
    Stranden in Samos. Ook heel vaak in Kokkari waar hij gewoon tussen de mensen ligt te zonnebaden.

  2. […] de zomer van 2014 stal de jonge Argiro vele harten op het strand van Samos, maar nu lijkt het tij te keren voor de monniksrob. Deze zomer moesten twee […]

  3. […] Jonge monniksrob steelt harten op Samos […]

  4. […] ongewone badgast aan op het strand. Op de stranden aan de oostkust van het eiland werd regelmatig een jonge monniksrob gespot die op een van de ligbedden lag te […]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.