625 Griekse stranden met Blue Flag-status

Dit jaar hebben 625 Griekse stranden en 18 jachthavens het Blue Flag-keurmerk ontvangen. Ook 9 exploitanten van boten voor duurzaam toerisme kregen het keurmerk. Dat heeft de Helleense Vereniging voor de Bescherming van de Natuur (EEPF) bekend gemaakt.

Griekenland staat daarmee opnieuw op de tweede plaats van een mondiale lijst met 52 landen, achter Spanje. De meeste vlaggen (146) gingen naar stranden op Kreta, gevolgd door Chalkidiki in het noorden van Griekenland (104).

Enkele Griekse stranden die dit jaar het keurmerk hebben ontvangen zijn Ouranoupoli en Vergia (Chalkidiki), Agios Giannis (Lefkas), Canal d’ Amour en Kontokali (Corfu), Koukounaries (Skiathos), Platanias en Stalos  (Kreta), Tsilivi en Banana Vasilikou (Zakynthos), Livadia (Paros) en Kallithea (Rhodos).

Strenge criteria

klik voor een vergroting

De Blue Flag is een internationale duurzaamheidsonderscheiding voor jachthavens en stranden en wordt sinds 1987 jaarlijks uitgereikt. Het keurmerk is een initiatief van de FEE (Foundation for Environmental Education). In Griekenland wordt het programma gecoördineerd door het EEPF.

De stranden en jachthavens moeten voldoen aan strenge criteria op het gebied van veiligheid, milieuzorg en informatieverstrekking wat betreft natuur en milieu. Voor stranden is een ‘uitstekende’ waterkwaliteit een belangrijke vereiste.

Voor toeristen is de Blue Flag ook een kwaliteitssymbool: het staat voor goede stranden en een schone zee.

Wereldwijd werden dit jaar 4.252 stranden, 733 jachthavens en 141 toeristenboten beloond met een Blue Flag-keurmerk.

2 Responses to 625 Griekse stranden met Blue Flag-status

  1. Rob Alberts schreef:

    Dat is een mooie status.

    Zonnige groet,

  2. […] 625 Griekse stranden met Blue Flag-status […]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.