‘Code oranje’ in groot deel van Griekenland

In een groot deel van Griekenland geldt morgen en overmorgen (29 en 30 juni) een hoog risico op bosbranden. Mensen moeten alert zijn, waarschuwt de Civiele Beschermingsdienst.

Volgens minister van Klimaatcrisis en Civiele Bescherming Vasilis Kikilias heeft bijna de helft van het land te maken met code ‘oranje’ (risicocategorie 4). De harde wind met kracht 7-8 of op sommige plaatsen zelfs windkracht 9, zorgt in combinatie met droogte en hoge temperaturen voor een groot risico op natuurbranden.

Kikilias riep mensen op om ‘volledig mee te werken met de overheidsdiensten, die alert en volledig paraat zullen zijn. En om te helpen zodat we deze problemen met het weer en de branden kunnen doorstaan.”

Vanwege het hoge risico worden inwoners verzocht alle activiteiten in de open lucht te vermijden die brand kunnen veroorzaken. Zoals het verbranden van droog gras en takken, gebruik van machines die vonken veroorzaken (o.a. cirkelzagen en lasapparaten) gebruik van barbecues, uitroken van bijen en weggooien van brandende sigaretten.

Code ‘oranje’ (risicocategorie 4) geldt dit weekeinde in:

  • Regio Attica (inclusief het eiland Kythira)
  • Peloponnesos (Korinthos, Argolis, Arcadia, Laconië)
  • Heel Kreta
  • Noord-Egeïsche eilanden (Lesbos, Chios, Samos, Ikaria)
  • Alle Cycladen
  • Regio Centraal-Griekenland (Boeotië, Fokis, Fthiotida, Evia)


1 Responses to ‘Code oranje’ in groot deel van Griekenland

  1. […] ‘Code oranje’ in groot deel van Griekenland […]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.