Premier Mitsotakis vervangt minister van Burgerbescherming

Premier Mitsotakis heeft vandaag de bewindspersonen op het ministerie van Burgerbescherming vervangen. Zowel minister Giannis Oikonomou als vice-minister Kostas Katsafados moeten plaatsmaken.

Aanleiding voor de kleine herschikking in het kabinet is de toename van het geweld bij sportevenementen. De benoeming van een nieuwe minister van Burgerbescherming ‘moet de effectiviteit van de conservatieve regering vergroten‘.

Oikonomou wordt daarom vervangen door Michalis Chrysohoidis, die de afgelopen twintig jaar al verschillende keren die functie bekleedde, waaronder in het eerste kabinet van Mitsotakis (2019-2023). Andreas Nikolakopoulos is de nieuwe vice-minister van Burgerbescherming.

Adonis Georgiadis nieuwe minster Volksgezondheid

Met het vervangen van de minister van Burgerbescherming is ook een kleine stoelendans in gang gezet. Michalis Chrysochoidis wordt op het ministerie van Volksgezondheid vervangen door Adonis Georgiadis, die dezelfde functie ook al bekleedde in het kabinet van premier Samaras in 2013 en 2014.

Georgiadis was de minister van Arbeid en Sociale Zekerheid. Hij wordt opgevolgd door de vice-minister van Onderwijs Domna Mihailidou. Ioanna Lytrivi neemt die post nu over van Mihailidou.

Regeringswoordvoerder Pavlos Marinakis werd gepromoveerd tot vice-premier, met extra verantwoordelijkheid voor communicatie. De nieuwe ministers worden morgen beëdigd bij president Katerina Sakellaropoulou.

‘Recyclen van ministers die faalden’

De veranderingen in de regeringssamenstelling lokten ook reacties van de oppositiepartijen uit. Volgens PASOK is het een weerspiegeling van ‘het gebrek aan personeel en het falen van de zogenaamde uitvoerende regering van de heer Mitsotakis’. Ook bekritiseerde de partij de terugkeer van Michalis Chrysochoidis naar het Ministerie van Burgerbescherming, die moest vertrekken in de nasleep van de bosranden van 2021.

Nieuw Links, een splinterpartij van SYRIZA, bestempelde de herschikking van het kabinet als het “recyclen van ministers die op de proef zijn gesteld en gefaald hebben.”

3 Responses to Premier Mitsotakis vervangt minister van Burgerbescherming

  1. Rob Alberts schreef:

    Of deze personele wisseling het beoogde effect zal geven?

    Ik denk te simpel.
    De betrokken sportclubs hun licenties afnemen en/of de betreffende competities in het geheel stoppen.

    Er zijn hier geldverdieners bij betrokken die hun verantwoordelijkheid laten liggen!

    Clubeigenaren, sponsoren laten het geweld ontstaan en voor woekeren …

    Bezorgde groet,

  2. […] Premier Mitsotakis vervangt minister van Burgerbescherming […]

  3. […] januari van dit jaar voerde Mitsotakis ook al een herschikking van zijn ministersploeg door. Aanleiding daarvoor was de toename van het geweld bij […]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.