Decembermaand was ongewoon warm

December 2023 gaat in Griekenland de boeken in als ongebruikelijk warm. In bijna de helft van het land was afgelopen decembermaand de warmste in 15 jaar tijd, meldt de meteorologische dienst.

Dit was het geval in Thessalië, Macedonië en Thracië, op Kreta en de eilanden in de Egeïsche Zee. In Thessalië was de gemiddelde maximumtemperatuur in december 3,3 graden hoger dan het langjarig gemiddelde.

In de rest van het land kenden de gemiddelde maximale temperaturen in december ‘extreem hoge niveaus’ vergeleken met de gemiddelde maandtemperatuur over de periode 2010-2019.

Oktober en november waren volgens Meteo.gr vorig jaar ook al warmer dan gemiddeld. In zijn geheel kan 2023 als een bijzonder warm jaar worden beschouwd, blijkt uit gegevens van 52 meteorologische stations, die verspreid zijn over het hele land.

Noord-Griekenland kende in negen van de twaalf maanden hogere gemiddelde maximumtemperaturen. In Thessalië en op Kreta was dat in acht maanden het geval, in de rest van Griekenland zeven maanden.

Ook vandaag werden er hoge temperaturen gemeten in Griekenland. Chania op Kreta registreerde met 22°C de hoogste maximumtemperatuur.

1 Responses to Decembermaand was ongewoon warm

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.