Strandbar Rhodos beboet voor ‘tafels’ in zee

De havenautoriteit van Rhodos heeft boetes opgelegd aan een strandbar in het Agia Marina-gebied op het eiland vanwege het illegaal gebruiken van ruimte in het zeegebied met constructies die op het water zijn gebouwd.

Aanleiding was een video die liet zien hoe een ober tot zijn middel door het water waadde om platforms met ligbedden te bereiken en de klanten te bedienen. Het filpmje ging viraal op social media.

De boete werd opgelegd na een inspectie in opdracht van het ministerie van Scheepvaart en Eilandbeleid. Volgens de kustwacht zijn bij eerdere inspecties op 16 en 21 juni soortgelijke overtredingen geconstateerd en is er proces-verbaal opgemaakt.

Agia Marina Beach ligt in een kleine baai aan de oostkust van Rhodos, tussen de hoofdstad en de kleinere badplaats Kallithea.

Oppositiepartij PASOK/KINAL liet in een verklaring weten dat het incident met de ober op Rhodos aantoont dat de arbeidsinspectie vaker moet controleren.

Zowel de ober als de eigenaar van de strandbar zeggen dat er niets mis mee is om de bestelling door het water naar het houten platform te vervoeren. Het zou meestal goede fooien opleveren voor het personeel.

De eigenaar van de strandbar zei tegen ERT dat de video door een concurrent anoniem op internet is gepubliceerd om hem zwart te maken.

2 Responses to Strandbar Rhodos beboet voor ‘tafels’ in zee

  1. […] Strandbar Rhodos beboet voor ‘tafels’ in zee […]

  2. […] strandbar haalde vorig jaar het nieuws vanwege het illegaal plaatsen van ligbedden en tafels in de zee. Deze bedden en andere illegale constructies werden aan het einde van het seizoen verwijderd. De […]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.