Brand bij Anavyssos bedreigt huizen

Op diverse plaatsen in Griekenland zijn vandaag bosbranden ontstaan. De Civiele Beschermingsdienst had voor vandaag code ‘rood’ (risicocategorie 5) uitgeroepen voor de regio Attica, vanwege extreem hoog brandgevaar.

Er zijn vandaag in het hele land zeker 45 bosbranden gemeld.

De Nationale Tuin in het centrum van Athene en het Chorofylaki Park in Ambelokipi zijn vandaag gesloten vanwege de hitte en het hoge brandgevaar. Op de Lycabettus-heuvel in de hoofdstad geldt een verkeersverbod.

De gemeente Athene patrouilleert 24 uur per dag in alle belangrijke groene gebieden, waaronder de Filopappou, Lycabettus, de Tourkovounia-heuvels en het park bij Ilissia.

Natuurbrand bedreigt woningen in Anavyssos

In een gemengd landbouw- en bosgebied in Mavro Lithari brak vanmiddag een natuurbrand uit. Volgens de brandweer begon de brand dicht bij woningen in Anavyssos, aan de zuidkust van Attica. Inwoners van de wijk Saronida ontvingen een bericht van het alarmnummer 112 om te evacueren.

De weg Athene-Sounion werd voor het verkeer in oostelijke richting enige tijd uit voorzorg afgesloten. 39 brandweerlieden met negen brandweerwagens proberen de brand onder controle te krijgen, ondersteund door één helikopter.

Brand bij mijn in Megalopoli

Er woeden ook nog steeds branden in de regio’s Arcadia en Argolida op de Peloponnesos.

Bij de open-pit mijn van Megalopoli, in de zuidelijke Peloponnesos, is vanmiddag een brand uitgebroken. De autoriteiten hebben twee alarmberichten uitgestuurd: een voor inwoners in Choremis en één voor mensen in Apiditsa en Chrousa. Zij werden opgeroepen het gebied te verlaten.

Man overleden bij bestrijden brand

Een 55-jarige man die wilde helpen bij het bestrijden van een bosbrand bij het dorp Alpochori, in de prefectuur Ilia, is overleden. Waarschijnlijk had hij rook ingeademd. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis in Pyrgos.

Een deel van de nieuwe snelweg Patras-Pyrgos is bij de dorpen Chanakia en Douneika afgesloten vanwege een bosbrand in de buurt van Alpochori. Inwoners van Chanakia en Douneika, in de noordwestelijke Peloponnesos, hebben een oproep ontvangen om te evacueren.

Rond 18.20 uur kregen ook mensen in het nabijgelegen Myrtia een bericht van alarmnummer 112 met de aansporing om naar Pyrgos te evacueren.



De brandrisicokaart voor zaterdag 22 juni 2024:

1 Responses to Brand bij Anavyssos bedreigt huizen

  1. […] Brand bij Anavyssos bedreigt huizen […]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.