Bosbrand op Milos

Op Milos is vandaag een bosbrand uitgebroken. Het vuur woedt op drie fronten en bevindt zich op korte afstand van de luchthaven van het eiland in de Oost-Egeïsche Zee.

Er worden (nog) geen huizen bedreigd, maar de harde wind bemoeilijkt het bestrijden van de brand. Uit voorzorg kregen mensen die het strand van Tsigrado bezochten een bericht van alarmnummer 112 om te evacueren.

Zo’n 47 brandweerlieden met vijf voertuigen zijn proberen het vuur te bedwingen. Zij krijgen daarbij hulp van twee blusvliegtuigen en twee helikopters. Ook zijn er 25 leden van het Milos Volunteer Rescue Team aanwezig in het gebied.

Gisteren werden er in Griekenland 35 bosbranden gemeld. De meeste daarvan zijn onder controle. De autoriteiten doen onderzoek naar het ontstaan van de natuurbranden. De brandweer roept burgers op om voorzichtig te blijven en in geval van brand de instructies van de autoriteiten op te volgen.

Zeer hoog brandgevaar op 19 juni

Morgen (19 juni) geldt volgens de Civiele Beschermingsdienst een zeer hoog brandgevaar (risicocategorie 4) in Attiki & Kythera, Evia & Boeotië, Lesbos & Chios, Korinthia, Argolida en Lakonia.

Mensen worden opgeroepen om alle activiteiten in de open lucht te vermijden die brand kunnen veroorzaken. Zoals het verbranden van droog gras en takken, gebruik van machines die vonken veroorzaken (o.a. cirkelzagen en lasapparaten) gebruik van barbecues, uitroken van bijen en weggooien van brandende sigaretten.

Ook geldt er een prevenief verbod op verkeer in nationale parken, bossen en risicogebieden.

1 Responses to Bosbrand op Milos

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.