Ivan Jovanovic nieuwe bondscoach Griekenland

Ivan Jovanovic wordt de nieuwe bondscoach van Griekenland. De 61-jarige Serviër volgt Gustavo Poyet op, wiens contract deze maand afliep.

Onder Poyet slaagde Griekenland er niet in zich te plaatsen voor Euro 2024. In de play-offs werd van Georgië verloren. Aan Jovanovic nu de taak om de Griekse nationale ploeg wel naar het WK van 2026 te loodsen. Dat toernooi wordt gespeeld in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Jovanovic werd december vorig jaar onverwacht ontslagen bij Panathinaikos, waar hij sinds juni 2021 aan het roer stond. De Serviër liet de club aantrekkelijk voetbal spelen en was populair bij de supporters. In mei 2022 veroverde hij met Panathinaikos voor het eerst in acht jaar de Griekse beker.

Jovanovic heeft was ook trainer van Niki Volos en Iraklis in Griekenland, APOEL in Cyprus. In de Verenigde Arabische Emiraten was hij coach Al Nasr. Bij de nationale ploeg van de VAE werd hij ontslagen voor er ook maar één wedstrijd was gespeeld onder zijn leiding, omdat alle kwalificatiewedstrijden werden uitgesteld vanwege de coronapandemie.

1 Responses to Ivan Jovanovic nieuwe bondscoach Griekenland

  1. […] Ivan Jovanovic nieuwe bondscoach Griekenland […]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.