EK-goud voor zwemmer Apostolos Papastamos

Apostolos Papastamos heeft op het EK langebaanzwemmen goud veroverd op de 400 meter wisselslag. De Europese titel is voor de 23-jarige Griek zijn eerste prijs bij de senioren.

In de finale bleef Papastamos de Hongaren Balázs Holló en Gabor Zombori voor, die in de series nog de snelsten waren. Ze gaven allebei meer dan een halve seconde toe op Papastamos, die een tijd van 4.10,83 klokte.

Met die tijd brak Papastamos zijn eigen nationale record van 4.11,93 dat hij in 2019 vestigde en destijds ook het wereldrecord voor junioren was. De Griek Daniil Giourtzidis eindigde als vierde op de 400 meter wisselslag.

In de tweede halve finale van de 50 meter vlinderslag tikte Stergios Marios Bilas als eerste aan in een tijd van 23.06 voor Griekenland.

Historisch goud artistieke zwemsters

Afgelopen vrijdag was er ook al Grieks succes op het EK in Belgrado. Het Griekse artistieke zwemteam veroverde met hun vrije oefening voor het eerst een gouden medaille.

Het Griekse team, dat bestaat uit acht zwemsters, behaalde een uitmuntende score van 270,1980. Daarmee eindigden ze met ruim 15,5 punten voorsprong op nummer twee Italië.

  • Update 18/06: Stergios Marios Bilas heeft vandaag de Europese titel veroverd op de 50 meter vlinderslag. De 22-jarige Griek won in een tijd van 23, 15. Bilas profiteerde van het ontbreken van veel toppers, die het toernooi in Belgrado met het oog op de Olympische Spelen lieten schieten. Bij de afglopen drie WK’s en het vorige EK haalde hij de finale niet op dit nummer.

1 Responses to EK-goud voor zwemmer Apostolos Papastamos

  1. […] EK-goud voor zwemmer Apostolos Papastamos […]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.