Olympiakos -19 wint UEFA Youth Cup

Het onder-19 team van Olympiakos Piraeus heeft de UEFA Youth League gewonnen. In de finale werd AC Milan met 3-0 verslagen. Olympiakos is de eerste Griekse club die een Europese trofee wint.

Olympiakos en AC Milan hielden elkaar lange tijd in evenwicht. Het team van coach Sotiris Sylaidopoulos moest er een uur op wachten, maar toen vielen de doelpunten als rijpe appels. Binnen een tijdsbestek van amper zes minuten, scoorden de Grieken drie keer.

Christos Mouzakitis opende de score met een benutte strafschop, een minuut later maakte Antonis Papakanellos de tweede Griekse goal. Na vijf minuten scoorde Fanis Bakoulas met een wonderschone omhaal de 3-0. Olympiakos onttroonde hiermee titelhouder AZ en is de zevende winnaar van de Youth League.

De UEFA Youth League is de Champions League voor de hoogste jeugdploegen die sinds het seizoen 2013/14 wordt gespeeld.