Parakalo Jaaroverzicht 2022

[klik op een afbeelding voor een vergroting]

Het einde van het jaar nadert en dus is het weer tijd voor lijstjes en terugblikken. Ook hier kijken we nog een keertje achterom naar 2022.

De coronapandemie die de wereld zo’n twee jaar in haar greep hield, lijkt ten einde en de meeste maatregelen zijn verdwenen. Maar dat betekent niet dat 2022 in rustig vaarwater verkeerde.

In de zomer kwam een groot schandaal aan het licht waarbij diverse Griekse politici en journalisten via spyware op hun telefoon werden afgeluisterd door de nationale inlichtingendienst (EYP). Er waren hevige protesten na de dood van de 16-jarige Kostas Fragoulis, die door een agent werd neergeschoten. En de oorlog in Oekraïne zorgt ook in Griekenland voor een energiecrisis en hoge inflatie.

Langdurige bosbranden, bar winterweer en zware regenbuien zorgden dit jaar in verschillende delen van Griekenland voor overlast. De Turkse presdident Erdogan dreigde met een aanval op Griekenland, bij Kavala stortte een vliegtuig met munitie neer en ook dit jaar kwamen weer veel migranten en vluchtelingen om bij hun poging Griekenland te bereiken.

En wat was er verder nog in het nieuws? Bekijk de overzichten per thema:


Overleden in 2022

Ook dit jaar moesten we afscheid nemen van bekende(re) Grieken, waaronder Vangelis. Lees verder >>


Sport

Het EK Atletiek kende veel Griekse successen. En er was 2022 in nog meer moois op sportgebied. Lees verder >>


Natuur & Milieu

WWF Griekenland gaat Kaap Sounio herbebossen. Ook kregen enkele natuurgebieden een speciale status. Lees verder >>


Kunst & Cultuur

Griekse serie te zien op Netflix, Maria Callas krijgt een museum. En nog veel meer nieuws over kunst, muziek, film en geschiedenis. Lees verder>>


Opmerkelijk

Kretenzische oma’s worden gangsta-rappers en nog meer opmerkelijke zaken. Een zwevende piano bijvoorbeeld. Lees verder>>Natuurlijk passeerden het afgelopen jaar nog veel meer onderwerpen de revue. Op de overzichtspagina kun je op je gemak nog eens door alle weekoverzichten van 2022 klikken.


Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: