Migrantenboot zinkt bij Mykonos; drie doden

Ten noordoosten van Mykonos is een boot met migranten omgeslagen en gezonken. Twee vrouwen en een man kwamen daarbij om het leven, 12 opvarenden worden nog vermist.

Twee schepen van de kustwacht, een helikopter en twee particuliere schepen werden ingezet voor de zoekoperatie.

Twee migranten konden worden gered. Een Syrische en een Palestijnse man werden zwemmend gezien en zijn door de Griekse kustwacht in veiligheid gebracht. Volgens de overlevenden waren er 17 mensen aan boord, waaronder 5 vrouwen en een 7-jarig meisje.

Het incident gebeurde rond zes uur in de ochtend. Waardoor de boot omsloeg, is nog niet bekend. Volgens de Griekse kustwacht stond er op dat moment een matige wind in het gebied ten noordoosten van Mykonos.

Route naar Italië

Het eiland ligt op meer dan 150 kilometer van het dichtstbijzijnde punt aan de Turkse kust. Sinds enkele maanden proberen migranten steeds vaker vanaf de Turkse kust rechtstreeks de oversteek te wagen naar Italië. Tijdens die oversteek komen ze langs de Cycladen.

Deze nieuwe route is steeds meer in trek omdat op die manier de zwaar bewaakte wateren van de oostelijke Egeïsche Zee kunnen worden vermeden. Daar worden steeds meer mensen teruggestuurd door Griekenland. Deze pushbacks zijn in strijd met internationale wetgeving.

One Response to Migrantenboot zinkt bij Mykonos; drie doden

  1. […] Migrantenboot zinkt bij Mykonos; drie doden […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: