Kanaal van Korinthe gaat op 1 juni weer open

Het Kanaal van Korinthe gaat op 1 juni weer open voor vier maanden om het scheepsverkeer in de zomer mogelijk te maken. Dat heeft de exploitant van het kanaal bekend gemaakt.

Op 1 oktober 2023 gaat het kanaal weer dicht, zodat de restauratiewerkzaamheden kunnen worden hervat. Die werkzaamheden duren tot februari 2024. Daarna zal de waterweg weer 24 uur per dag in gebruik zijn.

Als het Kanaal van Korinthe op 1 juni weer open gaat, is het ook mogelijk om via corinthcanal.com het tolbedrag te berekenen en de doortocht in het kanaal te reserveren en online te betalen.

Restauratiewerkzaamheden

Sinds oktober vorig jaar was de nauwe doorgang gesloten voor het scheepsverkeer vanwege de tweede fase van de herstelwerkzaamheden die nodig waren na grootschalige aardverschuivingen in november 2020 en januari en februari 2021.

Het eerste deel omvatte werkzaamheden aan de steile wanden van het kanaal en het schoonmaken van de vaargeul. Tijdens het tweede deel wordt de basis van de wanden gestabiliseerd.

Belangrijke vaarroute

Het kaarsrechte Kanaal van Korinthe werd aan het eind van de negentiende eeuw voltooid en scheidt de Peloponnesos van het Griekse vasteland. Het is 6,4 kilometer lang, slechts 21,4 meter breed en heeft zes bruggen die 70 meter boven de waterspiegel liggen.

Het is een belangrijke vaarroute die de Golf van Korinthe verbindt met de Saronische Golf. Jaarlijks varen er ongeveer 11.000 schepen door het kanaal.

One Response to Kanaal van Korinthe gaat op 1 juni weer open

  1. […] Kanaal van Korinthe gaat op 1 juni weer open […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: