Lichte schade na beving in zuiden van Kreta

In het zuiden van Kreta, bij de plaats Moires in de gemeente Faistos, is om 21.59 uur lokale tijd een aardbeving met een kracht van 5,1 op de Schaal van Richter geregistreerd.

Volgens het Geodynamische Instituut van Athene lag het epicentrum van de beving op een diepte van 8,9 kilometer. Een dag eerder werd in hetzelfde gebied een aardbeving met een kracht van 4,2 op de schaal van Richter gemeten.

Er zijn geen meldingen van slachtoffers, wel is er lichte materiële schade aan gebouwen. De burgemeester van Faistos, Grigoris Nikolidakis, kondigde aan dat de scholen in het gebied dicht blijven.

De beving werd ook in andere delen van Kreta gevoeld. Twee uur na de beving stortte bij een huis in Heraklion een deel van een balkon en bijbehorende overkapping in, maar daarbij raakte niemand gewond.

Aardbevingen van vergelijkbare omvang zijn niet zeldzaam in Griekenland, dat in een regio ligt waar de Afrikaanse plaat de Euraziatische plaat naar het noorden duwt. Meestal blijven de bevingen zonder grote gevolgen.

Efthymios Lekkas, hoofd van de Griekse organisatie voor aardbevingsplanning en -bescherming (OASP) wees erop dat er de afgelopen twee jaar een verhoogde activiteit is geweest in het zogenaamde tektonische zinkgat van de prefectuur Heraklion, dat zich uitstrekt naar het westen en het oosten.

Update: Om 02.52 uur lokale tijd werd een aardbeving met een magnitude van 4,3 geregistreerd, op 6 kilometer ten noordoosten van Kali Limenes.

2 Responses to Lichte schade na beving in zuiden van Kreta

  1. Adriaensens Stefaan schreef:

    Wij hebben het ook gevoeld maar niet erg want we hebben voor de 7de keer supergenoten van het paradijselijke eiland Kreta en meer bepaald van Hersonissos… hemels blauwe lucht en water maar vooral super lieve mensen en lekker eten

  2. […] Lichte schade na beving in zuiden van Kreta […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: