Dode vissen in Karlameer door laag waterpeil

(klik op een afbeelding voor een vergroting – foto’s: larissanet.gr )

Lokale autoriteiten en boeren in Thessalië maken zich zorgen over de geringe hoeveelheid neerslag die er in de afgelopen maanden is gevallen. De droogte laat op verschillende plekken in de regio zijn sporen na.

Het Karlameer (Λίμνη Κάρλα), op de Thessalische vlakte tussen de steden Larissa en Volos, is daar een voorbeeld van. Het waterpeil is daar nu merkbaar lager vergeleken met andere perioden. In het meer zijn deze week op meerdere plaatsen langs de oever dode vissen – voornamelijk karpers – aangetroffen, meldt ERT Lsrissa.

Het is nog niet precies duidelijk waardoor de vissen zijn gestorven, maar volgens deskundigen is het waarschijnlijk te wijten aan het gebrek aan zuurstof. Als het lang droog is geweest, dan kan het zuurstofgehalte in het water afnemen.

In 2019 spoelden bij het Koroneiameer in het noorden van Griekenland ook duizenden dode vissen aan. Het waterpeil in het meer was toen nog maar 60-80 centimeter, terwijl het zes jaar daarvoor nog zo’n 3 meter diep was. Een combinatie van een zeer lage waterstand en hoge temperaturen zou de oorzaak zijn geweest van die vissterfte.

One Response to Dode vissen in Karlameer door laag waterpeil

  1. […] Dode vissen in Karlameer door laag waterpeil […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: