Toltarieven voor Attiki Odos worden verlaagd

De toltarieven op de snelweg Attiki Odos zullen volgens het nieuwe concessiecontract worden verlaagd van 2,80 naar 2,50 euro (voor een personenauto). Het huidige contract loopt af in oktober 2024, het nieuwe contract heeft een looptijd van 25 jaar.

In het nieuwe contract, dat al werd goedgekeurd door de raad van bestuur van het Hellenic Republic Asset Development Fund (TAIPED), staat dat de toltarieven de komende vijf jaar op dit niveau zullen blijven. Na die periode mag de nieuwe contractant de prijs verhogen – afhankelijk van de verkeerssituatie op de snelweg.

Het is nog niet bekend wie de nieuwe concessiehouder wordt. De belangstelling is groot en geïnteresseerde partijen hebben nog tot half juli de tijd om in te tekenen op de aanbesteding. De huidige concessiehouder, Attiki Odos SA, heeft vanaf de start in 2005 tot 2021 meer dan 3,3 miljard euro aan tol geïnd.

De 70 kilometer lange Attiki Odos vormt de buitenste ringweg van het grootstedelijke gebied van Athene en is een verbinding tussen de internationale luchthaven Eleftherios Venizelos en de Griekse hoofdstad.

One Response to Toltarieven voor Attiki Odos worden verlaagd

  1. […] Toltarieven voor Attiki Odos worden verlaagd […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: