1 mei-staking houdt veerboten aan de kade

De Panhelleense Federatie voor Zeelieden (PNO) heeft een 24-uurstaking aangekondigd voor maandag 1 mei. De staking geldt voor categorieën schepen.

Dat houdt in dat dus ook alle veerboten in Griekenland op de Dag van de Arbeid aan de kade blijven liggen. De staking begint om 00.01 uur op maandag 1 mei en eindigt om 24.00 uur op dezelfde dag.

“De zeelieden betuigen dit jaar opnieuw eer en respect aan de symbolische dag die letterlijk de loop van de geschiedenis veranderde. Een dag die staat voor de veelzijdige strijd van alle arbeiders in ons land en over de hele wereld”, zegt PNO in een verklaring.

Reizigers die al tickets hebben geboekt wordt geadviseerd om contact op te nemen met hun reisagent of de plaatselijke havenautoriteiten voor meer informatie.

Op de internationale Dag van de Arbeid worden in Griekenland ieder jaar diverse betogingen en stakingen georganiseerd door linkse politieke partijen, linkse actiegroepen en vakbonden. 1 mei (Protomayia) is ook een officiële feestdag, omdat de Grieken dan het begin van de lente vieren.

Update 28/04: Op maandag 1 mei rijden bussen en trolleybussen in Athene alleen tussen 09.00 uur en 21.00 uur.

One Response to 1 mei-staking houdt veerboten aan de kade

  1. […] 1 mei-staking houdt veerboten aan de kade […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: