Griekenland stuurt reddingsteam naar Turkije

Griekenland stuurt een EMAK-rampenbestrijdingsteam naar Turkije om te helpen bij de reddingsoperaties in de nasleep van de krachtige aardbeving waarbij meer dan 2200 mensen in Turkije en Syrië omkwamen en duizenden gewonden vielen.

Onduidelijk is nog hoeveel mensen onder het puin liggen. Het Griekse team bestaat uit 25 reddingswerkers die getraind zijn in het zoeken naar mensen onder het puin, twee reddingshonden, SEH-artsen en een speciaal reddingsvoertuig. Ook Efthymios Lekkas, hoofd van de Griekse organisatie voor aardbevingsplanning en -bescherming, reist naar Turkije.

Griekenland was een van de eerste landen die reageerde op de oproep van Turkije om hulp en bijstand. Een C-130 transportvliegtuig met het reddingsteam vertrekt vanaf de militaire luchthaven van Elefsina en arriveert aan het begin van de avond in de getroffen regio.

‘We zijn solidair’

President Katerina Sakellaropoulou betuigde haar diepste medeleven, ook namens het Griekse volk, met de families van de slachtoffers. Ze zei dat ze geschokt was door de beelden van de vernietiging door de aardbeving in Turkije en Syrië. “We zijn solidair, we ondersteunen het werk van de reddingsteams en we wensen de gewonden een spoedig herstel.”

Ook premier Kyriakos Mitsotakis sprak zijn medeleven uit. “Diep bedroefd door de verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië. Ons medeleven gaat uit naar de families van de slachtoffers en onze gedachten zijn bij alle getroffenen. Griekenland mobiliseert zijn middelen en zal onmiddellijk helpen”, zei hij.

Mitsotakis heeft vanmiddag in een telefoongesprek met de Turkse president Erdogan condoleances overgebracht namens de Griekse regering en het Griekse volk voor het tragische verlies van mensenlevens.

Bevingen met kracht van 7.8 en 7.6 in Turkije

Turkije werd vanmorgen om 04.17 uur getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.8 op de Schaal van Richter. Later in de ochtend volgde een tweede beving met een kracht van 7.6. Ook werden er zeker 100 naschokken geregistreerd, de zwaarste had een kracht van 6.6 op de Schaal van Richter.

Het epicentrum van de eerste beving lag bij Gaziantep in het zuidoosten van Turkije, bij de grens met Syrië. Het epicentrum van de tweede beving 100 kilometer noordelijker. Zeker 3000 gebouwen werden verwoest.


Tussen 8 en 10 februari kunnen op diverse locaties in Athene artikelen worden gedoneerd om de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië te helpen. Meer info HIER

6 Responses to Griekenland stuurt reddingsteam naar Turkije

 1. dani2503 schreef:

  Heel sympathiek van Griekenland om hulp te sturen. Ook het telefoongesprek van Mitsotakis naar Erdogan verdient alle respect. Zeker gezien de domme uitspraken van Erdogan inzake de claim van de Griekse eilanden. Misschien kan hij hier iets van leren. Zelfs Zweden biedt hulp aan na het onbegrijpelijke gedrag van Erdogan om ze niet tot de Navo toe te laten treden.

 2. Rob Alberts schreef:

  Mooi dat ondanks alle meningsverschillen er toch hulp wordt geboden.

  Vredelievende groet,

 3. Maas schreef:

  Hoedje af voor Griekenland ondanks het gedrag van Erdogan

 4. […] Griekenland stuurt reddingsteam naar Turkije […]

 5. […] Griekenland stuurt reddingsteam naar Turkije […]

 6. […] Griekenland stuurt reddingsteam naar Turkije […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: