Victor Vernicos voor Griekenland naar Songfestival

Griekenland wordt dit jaar op het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd door singer-songwriter Victor Vernicos. Dat heeft omroep ERT bekend gemaakt.

De pas 16-jarige zanger zal in mei in Liverpool het nummer ‘What They Say’ ten gehore brengen. Het werd meer dan een jaar geleden door Victor zelf geschreven en geproduceerd. Wanneer het lied, een ‘levendige Engelstalige ballad’, wordt gepresenteerd is nog niet bekend.

Aan de uitverkiezing van Vernicos ging een intern selectieproces vooraf met 106 ingezonden nummers. Daaruit kwam een shortlist met 7 liedjes die werden beoordeeld door twee jury’s. Het oordeel van de publieksjury telde voor 50,6 procent mee, dat van de vakjury voor 49,4 procent.

Victor Vernicos Jørgensen is half Grieks en half Deens. Hij werd geboren in Athene en is al vanaf zijn vierde bezig met muziek. In 2021 bracht hij zijn eerste nummer uit. Hij schreef zowel de muziek als de tekst voor dat nummer en produceerde het ook zelf.

Vernicos is de jongste artiest ooit die voor Griekenland uitkomt op het Songfestival. In 2020 was de 17-jarige Grieks-Nederlandse Stefania de Griekse inzending, maar vanwege de coronapandemie werd die editie een jaar uitgesteld.

Het Eurovisie Songfestival wordt op 9, 11 en 13 mei gehouden in de Engelse havenstad Liverpool. Oekraïne won de vorige editie met het nummer Stefania, van Kalush Orchestra, maar vanwege de oorlog in het land heeft de EBU het Songfestival verplaatst naar het Verenigd Koninkrijk. De Griekse Amanda Georgiadi eindigde vorig jaar in Turijn als 8e.

2 Responses to Victor Vernicos voor Griekenland naar Songfestival

  1. […] Victor Vernicos voor Griekenland naar Songfestival […]

  2. […] Victor Vernicos voor Griekenland naar Songfestival […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: