Geen veerboten op 8 en 9 februari door staking

De Griekse veerboten blijven op woensdag 8 en donderdag 9 februari aan de kade liggen. De Panhelleense Federatie voor Zeelieden (PNO) heeft een landelijke staking voor 48 uur afgekondigd voor alle scheepscategorieën.

Volgens de vertegenwoordigende vakbonden is deze 48-uursstaking een voortzetting van de eerdere stakingen op 25 oktober en 9 november 2022. Toen legde het personeel massaal het werk neer om te protesteren tegen het overheidsbeleid.

De vakbonden eisen nieuwe cao-onderhandelingen en loonsverhogingen die de inflatie volgen. Ook willen ze een verbetering van de arbeidsomstandigheden, zorgtoeslagen en maatregelen voor werklozen in de sector.

Gevraagd wordt om de maandelijkse werkloosheidsuitkering te verhogen tot 650 euro voor alleenstaanden en 850 euro voor gehuwden. Ook willen de bonden daarbij een extra 150 euro voor elke afhankelijk gezinslid, zodat in hun behoeften wordt voorzien, en gratis medische zorg voor de werkloze en diens gezin .

De actie begint om 06.01 uur op woensdag 8 februari en eindigt vrijdag 10 februari om 06.00 uur,

Reizigers die al tickets hebben geboekt wordt geadviseerd om contact op te nemen met hun reisagent of de plaatselijke havenautoriteiten voor meer informatie.

4 Responses to Geen veerboten op 8 en 9 februari door staking

 1. dani2503 schreef:

  Zoals ik gisteren al schreef, maar niet werd geplaatst, deze staking is zeer terecht. Helaas zet het geen zoden aan de dijk. Dat Griekenland al direct meeging met de inflatie, zodat veel Grieken amper de boodschappen meer konden betalen, blijkt dus nu, dat ze de lonen niet compenseren, zoals in andere landen.

  • Natascha schreef:

   Wat gek, ik kan nergens een eerdere reactie van jou vinden op dit bericht 🤔

   • dani2503 schreef:

    Misschien vergeten op “plaatsen” te drukken, doordat ik het nog steeds onbegrijpelijk vind dat zoveel Grieken iedere euro tig keer om moeten draaien voor ze hem uitgeven.

 2. […] Geen veerboten op 8 en 9 februari door staking […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: