Streetartists gebruiken Atheense scholen als canvas

Een kleurrijke wijze uil, een waterlandschap in blauw en groen, een boomhut uit sprookjes en een prachtige vogel in levendige kleuren. Het zijn vier nieuwe muurschilderingen die sinds kort de muren van scholen in Athene sieren. De murals zijn gemaakt door vier jonge getalenteerde Griekse en buitenlandse streetart-kunstenaars.

Het project ‘From the roots to the sky’ is een initiatief van de gemeente Athene, in in samenwerking met het Urban Act-team. De schilderingen brengen kleur in het stedelijke landschap, door het grijze beton te laten verdwijnen. Volgens burgemeester Kostas Bakoyannis geven de murals ‘Athene nog meer dynamiek en vitaliteit’.

“De stad en haar scholen zijn het ideale canvas”, zei Bakoyannis. “Dat bewijst dat straatkunstwerken met respect voor de openbare ruimte en het milieu deel kunnen uitmaken van de esthetische identiteit van het moderne Athene.”

Op de muur van de 24e Basisschool van Athene (Sarantaporou-straat 20) prijkt een vrolijke uil, gemaakt door de Argentijnse muurschilder en illustrator Fio Silva 🖼️ . De kleuterschool op Thermopylon-straat is verfraaid met een expressionistische muurschildering van een veld naast een waterlandschap van Sisa Soldati 🖼️, uit Buenos Aires.

Op de 8e basisschool van Athene “stroomt” een kleine rivier op de muur, met daarboven een boomhut. De schildering is gemaakt door de Griekse streetart-kunstenaar BillyGee 🖼️, die ook lage muur op de binnenplaats van de school beschilderde. De Griekse kunstenaar Bilos 🖼️ nam de 111e Basisschool in de wijk Gyzi onder handen. Hij schilderde een grote vogel en organische vormen op de gevel.

2 Responses to Streetartists gebruiken Atheense scholen als canvas

  1. […] Streetartists gebruiken Atheense scholen als canvas […]

  2. margallititi toren schreef:

    Very,very beautifull..
    Congratulations from Holland!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: