7,6 miljoen voor restauratie van beschadigde monumenten op Kos

(klik op een afbeelding voor een vergroting)

De Griekse regering heeft ruim 7,6 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de restauratie van sites en monumenten op Kos die door de aardbeving van 2017 werden beschadigd. Dat maakte Cultuurminister Lina Mendoni bekend.

Tijdens een inspectie in 2020 concludeerde Mendoni dat er nog niets was gedaan om de beschadigde monumenten te herstellen en dat er ook geen plannen lagen. Ze kondigde toen aan dat de regering budget zou vrijmaken voor restauraties.

Vandaag maakte Mendoni bekend dat de financiering is veiliggesteld ‘zodat de monumenten kunnen worden overgedragen aan de bewoners en bezoekers van het eiland’. De minister merkte nog op dat de vorige regering geen enkele actie had ondernomen om de beschadigde monumenten te herstellen.

Belangrijke monumenten en locaties die gerestaureerd moeten worden, zijn onder meer het kasteel van Neratzia (2,4 miljoen euro), het middeleeuwse fort (1,3 miljoen euro), de Defterdar-moskee en de zuiveringsfontein (1 miljoen euro), de Italiaanse Stoa in het kasteel van Neratzia (534.000 euro), de Poort van Forou (302.000 euro) en de Agios Ioannis-doopkapel (2 miljoen euro).

De meeste restauratiewerkzaamheden op Kos zijn al aan de gang en moeten in 2025 zijn voltooid.

Twee doden bij beving in juli 2017

Kos werd op 21 juli 2017 getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,7 op de Schaal van Richter. Bij de beving kwamen twee mensen om het leven toen een muur van een bar in de hoofdstad instortte. Ruim 120 mensen raakten gewond. De schade bleef grotendeels beperkt tot een deel van Kos-stad.

One Response to 7,6 miljoen voor restauratie van beschadigde monumenten op Kos

  1. […] 7,6 miljoen voor restauratie van beschadigde monumenten op Kos […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: