Metrolijn 2 breidt uit naar westelijke buitenwijken

Tien jaar na de oplevering van de laatste grote uitbreiding van metrolijn 2 in Athene, die nu Anthoupolis met Ellinikon verbindt, is er een nieuwe uitbreiding van de ‘rode lijn’ op komst.

Het ministerie van Infrastructuur heeft aangekondigd dat lijn 2 in westelijke richting met vier kilometer wordt verlengd naar Ilion. Op de route moeten drie nieuwe stations komen: Palatiani (op de kruising van Thivon Avenue en Kapadokia Street), Ilion (Thivon & Eleon) en Agios Nikolaos (Agios Nikolaos & Paramythia).

Attiko Metro, dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en bouw van de metro in Athene en Thessaloniki, gaat ook een ondergrondse parkeergarage aanleggen bij een van de nieuwe stations. In het plan zijn ook uitbreiding van de belangrijkste metroremise in Elaionas, en een upgrade van het passagiersinformatiesysteem opgenomen.

De uitbreiding van de metrolijn is begroot op 682 miljoen euro en moet naar schatting 67.000 passagiers per dag gaan bedienen. De reistijd van Ilion naar Omonia in het centrum van Athene zal na de uitbreiding worden teruggebracht tot 16 minuten.

Het project, waarvoor de aanbesteding in 2023 loopt, wordt in twee fasen uitgevoerd en de totale aanleg zal naar verwachting bijna vijf jaar in beslag gaan nemen. De werkzaamheden moeten begin 2024 starten.

In oktober vorig jaar werd de uitbreiding van metrolijn 3, ofwel de ‘blauwe lijn’, voltooid. De lijn, die 27 stations telt, verbindt de internationale luchthaven van Athene met de haven van Piraeus.

One Response to Metrolijn 2 breidt uit naar westelijke buitenwijken

  1. […] Metrolijn 2 breidt uit naar westelijke buitenwijken […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: