Lichte schade op Lesbos na beving

In het zeegebied bij Lesbos is vanmorgen om 03.52 uur lokale tijd een aardbeving geregistreerd met een kracht van 4.9 op de Schaal van Richter. Later op de ochtend volgden nog een beving en enkele naschokken.

Het epicentrum van de eerste beving bevond zich 4 kilometer ten noordwesten van Mantamados op een diepte van 17,5 kilometer. In Griekse media zeiden getuigen dat de beving ongeveer 8 seconden duurde en dat er een hard geluid volgde.

De tweede beving, met een kracht van 4.7, vond plaats om 08.35 uur. Het epicentrum daarvan lag 7 kilometer ten noordwesten van Mantamados in het noorden van Lesbos, zeer dicht bij het epicentrum van de eerste aardbeving, op een diepte van 10 kilometer.

Er zijn geen meldingen van gewonden. Wel is er lichte schade gemeld aan huizen in de dorpen Pelopi en Molyvos. Ook is er schade geconstateerd aan de kerk van Agia Triada in het dorp Stypsi en op sommige plaatsen kwamen stukken rots naar beneden. Stenen die op de provinciale weg bij Argenos vielen, zijn door de gemeente verwijderd.

Deskundigen zijn er niet 100 procent zeker van of de beving van vanmorgen de hoofdaardbeving is. “We moeten een beetje voorzichtig zijn, want de breuklijn die de aardbevingen van vandaag veroorzaakte, ligt dicht bij de grotere breuklijn van Agia Paraskevi die van de ene kant van het eiland naar de andere loopt”, zei seismoloog en directeur van het Geodynamisch Instituut van Athene Akis Tselentis, tegen persbureau AMNA.

“Een aardbeving is een dynamisch fenomeen, elke kleinere trilling die wordt toegevoegd helpt ons om de situatie in te schatten”, zei seismoloog Gerasimos Papadopoulos. “Het is te vroeg om te beoordelen of deze aardbeving met een kracht van 4.9 de belangrijkste was.”

One Response to Lichte schade op Lesbos na beving

  1. […] Lichte schade op Lesbos na beving […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: